Μουσακάς al Caruso με καπνιστή μελιτζάνα και ραγού

Καταχωρήθηκε στις 07/03/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Ο παραδοσιακός μουσακάς έχει πολύ ψηλή θέση στις προτιμήσεις μας εδώ στο Cucina Caruso και τιμάμε ιδιαίτερα τον δημιουργό του, Νίκο Τσελεμεντέ για το εμβληματικό αυτό πιάτο που χαρακτηρίζει πλέον την κουζίνα μας, ειδικά προς τους ξένους. Αλλά όσο κι’ αν μας αρέσει στην παραδοσιακή φόρμα του ένας καλομαγειρεμένος μουσακάς, άλλο τόσο (και παραπάνω ίσως) έχουμε ασχοληθεί με τον εκσυγχρονισμό του. Η έννοια εκσυγχρονισμός παραδοσιακών συνταγών στο Cucina Caruso, όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές, δεν αφορά στην μετάλλαξη του πιάτου σε κάτι που δεν ήταν στην αρχική φιλοσοφία του μέσα από αναπάντεχες αλλαγές στα οικεία βασικά υλικά ή στο γευστικό προφίλ του. Εμείς εστιάζουμε στην μεγέθυνση της γαστρονομικής ικανοποίησης παίζοντας με τεχνικές ή υλικά που βρίσκονται εντελώς μέσα στη φιλοσοφία του παραδοσιακού πιάτου. Με άλλα λόγια, το κάθε πειραγμένο πιάτο μας, έχει όλα τα γευστικά στοιχεία του οικείου παραδοσιακού, αλλά με ενίσχυση της γευστικής του έντασης.

Διάβασε τη συνταγή στο https://caruso.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!