Μπριάμ σε στρώσεις - στην κατσαρόλα ή το φούρνο

Καταχωρήθηκε στις 24/04/14

1 Ψήφοι Ψήφισε

Το μάθημα που πήρα από την παιδική μου εμπειρία, ήταν να προχωρώ ένα βήμα παραπέρα το ψήσιμο του μπριάμ, τόσο όσο να στεγνώσουν και να μελώσουν τα κολοκυθάκια. Αυτό πετυχαίνεται καλύτερα στο φούρνο, όπου εξατμίζονται τα υγρά και καραμελώνουν τα σάκχαρα. Δείτε στη συνταγή "Ελληνίδα φάβα παντρεμένη με Γάλλο ratatouille-καλοκαιρινός έρωτας" πως ετοιμάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα και την επόμενη ημέρα, τα ψήνω στο φούρνο για να αποκτήσουν πιο στητό σχήμα και πιο συμπυκνωμένη γεύση. Αυτά τα μπαστουνάκια λαχανικών είναι τέλειο συνοδευτικό της καλοκαιρινής φάβας και στέκονται περήφανα σε δείπνο που περιλαμβάνει ψητό κρέας ή ψητό ψάρι.Αυτή τη φορά ήθελα να κάνω ένα μπριάμ κατσαρόλας, γιατί είναι πιο οικονομικό από το να ανάβω ολόκληρο φούρνο....

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.tastefull.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!