84
Υλικά
- αμπελόφυλλα 35 -
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσ.
- ελαιόλαδο 1 φλ
- μαρούλι 6 φύλλα
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- μάραθος 0.5 ματσ.
- δυόσμος 2 κλων
- ντομάτα 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πράσινο πιπέρι κόκκοι
- στραγγιστό γιαούρτι 400 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- δυόσμος 1 κσ
Άκρως επιμελημένο πιάτο, με εξαιρετική εμφάνιση και νοστιμιά. Είναι ένα αγαπημένο πιάτο σε όλη τη Μ. Ανατολή, όπου τυλίγονται με μεγάλη επιμέλεια και γίνονται λεπτότατα δαχτυλάκια. Στην Ελλάδα όμως χρησιμοποιούμε περισσότερα αρωματικά και γίνονται περισσότερο νόστιμα. Ένας εκλεκτός μεζές για τσίπουρο ή ούζο αλλά και ένα τέλειο ορεκτικό για τα περισσότερα κυρίως πιάτα...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com