183
Υλικά
- αρακάς 1 κιλ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- φρέσκο βούτυρο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- μπέϊκον 12 τμχ
- πλευρώτους 500 γρ
- portobello 500 γρ
- κρασί 150 ml
- μουστάρδα 1 κσ
- μαγιονέζα 1 κσ
- αλεύρι 2 κσ
- ζωμός λαχανικών 600 ml
- άνηθος 3 κσ
Αυτό είναι ένα φαγητό μούρλια. Πιστέψτε με, έχει όλη τη νοστιμιά και τη διατροφική αξία ενός φαγητού με αρακά αλλά …αρακάς δεν είναι!!! Δεν μπορείς να τον πεις αρακά, έτσι “ενισχυμένος” όπως είναι με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αρώματα από τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το σκορδάκι.Εάν βάλετε και τις χοντροκομμένες φέτες του μπέϊκον, ε, τότε αλλάζουν τα πάντα! Έχετε ένα πιάτο με υπέροχα χυλωμένη αρωματική σαλτσούλα (χάρη στο λίγο αλευράκι που περιέχει), που η νοστιμιά του θα κάνει όλους στο τραπέζι, μικρούς και μεγάλους, να ζητούν να τους συμπληρώσετε ακόμη λίγο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr