90
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κόκκινα κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- πιπεριές πορτοκαλί 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- χυμός ντομάτας 3 κσ
- λευκό κρασί 1 ποτ κρασ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μπαχάρι 5 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμονοθύμαρο 1 κσ
- ανθόγαλο 250 γρ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 2 κσ
- στραγγιστό γιαούρτι 1 κσ
- γραβιέρα 80 γρ
- κεφαλοτύρι 80 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κφτ κγ
- μελιτζάνες φλάσκες 4 τμχ
Φαγητό με λίγο μπελά, δεν λέω, αλλά δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι διαχρονική αξία!!
Η μόνη ίσως διαφορά από τα γνωστά και καθιερωμένα είναι πως τη μπεσαμέλ δεν την έφτιαξα με τον πατροπαράδοτο τρόπο (βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και τυρί) αλλά με κρέμα Κρητικού Ανωγιανού τυριού.
Η μόνη ίσως διαφορά από τα γνωστά και καθιερωμένα είναι πως τη μπεσαμέλ δεν την έφτιαξα με τον πατροπαράδοτο τρόπο (βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και τυρί) αλλά με κρέμα Κρητικού Ανωγιανού τυριού.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com