73
Υλικά
- μπακαλιάρος 800 γρ
- γάλα φρέσκο 1 ποτ
- γάλα εβαπορέ 1 ποτ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- πιπεριές κόκκινες 10 τμχ
- πιπεριές πράσινες 10 τμχ
- φινόκιο 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- πατάτες 2 τμχ
- κόκκινα κρεμμύδια 1 τμχ
- μαϊντανός 2 κσ
- δυόσμος 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
- ρύζι 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.33 κούπα/ες
- χυμός ντομάτας 0.33 κούπα/ες
Είναι ένα ορεκτικό που έχει τις ρίζες του στην περιοχή της Προβηγκίας στη Γαλλία, αλλά την βρίσκουμε και στην Πορτογαλία (όπου εκεί μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο με πάνω από 130 διαφορετικές συνταγές όπως λένε... Εγώ επέλεξα να προσαρμόσω λίγο την συνταγή και να την φέρω σε μια πιο "μαγειρευτή" μορφή ώστε να γεμίσω πιπεριές πράσινες και κόκκινες για το μεσημεριανό μας γεύμα και να κάνω και μια ψυχή να φάει ψάρι!
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com