353
Υλικά
- γάλα φρέσκο 350 ml
- βούτυρο 25 γρ
- αλεύρι 25 γρ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- πατάτες 4 τμχ
- χυμός λεμονιού -
- πιπέρι -
- αλάτι -
Ενας διαφορετικός πουρές πατάτας, με ωραία κρεμώδη υφή! Η έμνευση ήρθε απο τον πουρέ μελιτζάνας που συνοδεύει το υπέροχο χιουνκιάρ μπεχέντι. Σκέφτηκα αντί για γάλα ή κρέμα γάλακτος που βάζω συνήθως στον πουρέ, να προσθέσω μπεσαμέλ. Η συνταγή είναι βέβαια λίγο πιό πολύπλοκη απο τον απλό πουρέ πατάτας που γίνεται στο λεπτό, αλλά αξίζει τον κόπο καθώς είναι μια νέα γευστική εμπειρία!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com