197
Υλικά
- πιπεριές 6 τμχ
- πιπεριές κέρατο 3 τμχ
- τσακώνικες μελιτζάνες 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καυτερές πιπεριές 2 τμχ
- μπούκοβο 1 κγ
- χωριάτικα λουκάνικα 3 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- δυόσμος 0.5 ματσ.
- μπαχάρι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
Γεμιστα χωρίς ρύζι, μόνο με τα λαχανικά που χρησιμοποιούν οι Πηλιορείτες στο θρυλικό φαγητό τους: μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα. Μαζί και λίγο χωριάτικο λουκάνικο και μπόλικα μυρωδικά .Διαδικασία Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους (περίπου 2 εκ.), τα οποία βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Έτσι, οι μελιτζάνες θα γίνουν πιο γλυκές και δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα. Αφού περάσει η μισή ώρα, ξεπλένουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 5 λεπτά να στραγγίξουν...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr