77
Υλικά
- αμπελόφυλλα 80 τμχ
- ρύζι καρολίνα 2 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσ.
- ελαιόλαδο 1.5 φλ
- ρίγανη 2 κσ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- άνηθος 0.5 ματσ.
- δυόσμος 0.5 ματσ.
- λευκό κρασί 0.5 ποτ
- λεμόνι 2 τμχ
- αλάτι 1 κσ
- πιπέρι 0.5 κγ
Γνωρίζετε πως αν μεταφράζαμε τα σαρμαδάκια (sarma) θα τα λέγαμε τυλιχτά, ενώ αν μεταφράζαμε τα ντολμαδάκια (dolma) θα τα λέγαμε γεμιστά; Και λέγοντας γιαλαντζί (yalanci) θα εννοούσαμε γέμιση χωρίς κρέας; Είτε όμως τα ξέρουμε ως σαρμαδάκια είτε σαν ντολμαδάκια, το σημερινό μας φαγητό είναι ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό που τρώγεται είτε κρύο είτε ζεστό, κερνιέται σε επίσημα τραπέζια ...
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr