161
Υλικά
- πατάτες -
- χυμός πορτοκαλιού -
- σκόρδο 2 σκελ
- μουστάρδα 2 κσ
- μέλι 1 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- δεντρολίβανο 2 κλων
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το δεντρολίβανο είναι ένα πανέμορφο φυτό με χαρακτηριστικό υπέροχο άρωμα! Στη Ζάκυνθο δεν υπάρχει περίπτωση να πας βόλτα στην εξοχή και να μην το πετύχεις. Τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιώ για να αρωματίσω τα φαγητάκια μου κ το έχω λατρέψει. Πρόσφατα το είχα προσθέσει σε λεμονάτες πατάτες φούρνου κ κατενθουσιάστηκα. Σήμερα το πήγα ένα βήμα παραπέρα... Η Διονυσία, συναδέλφος κ εξαιρετική μαγείρισσα, μου πρότεινε την αντικατάσταση του λεμονιού με πορτοκάλι καθώς κ την προσθήκη μουστάρδας κ μελιού. Το σπίτι μοσχοβόλησε και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως. Εγώ ως χορτοφάγος το έφαγα ως κυρίως πιάτο συνοδεία τυριού, εσείς μπορείτε να το συνοδέψετε με ψαράκι ή κρεατάκι....
Διάβασε τη συνταγή στο nostimia.blogspot.com