179
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- αμύγδαλα 0.5 κούπα/ες
- λικέρ 1 σφην
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 κούπα/ες
Για την ιστορία να σου πω ότι είναι το τοπικό γλύκισμα του χωριού μου την ημέρα της Παναγίας 15 Αυγούστου γιατί στην περιοχή μας υπάρχει το μοναστήρι της Παλιανής που γιορτάζει εκείνη τη μέρα και για μας είναι γιορτή σαν το Πάσχα τα σπίτια όλα καθαρίζονται τα μπισκότα μοσχοβολούν!!Το καπρικό στο φούρνο για ώρες!!! Βαγγελιώ μου τα αμύγδαλα άλλοι τα ασπρίζουν και άλλοι όχι, σίγουρα δεν τα καβουρδίζουμε…
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr