95
Υλικά
- ασπράδι 200 γρ
- ζάχαρη 350 γρ
- ζαχαροβανίλια 50 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- κακάο -
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- κουβερτούρα 200 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- φουντουκόπαστα 2 κσ
Ασπραδια, ασπραδια, εχω γεμισει την καταψυξη με ασπραδια αυγων! Η ευκολη λυση ειναι να φτιαξω μαρεγγα! Την πρωτη φορα που εφτιαξα μαρεγγες δεν τις ειχα σε ιδιαιτερη υποληψη, αλλα ετυχαν θερμοτατης υποδοχης και ετσι καθιερωθηκαν! Εχω δοκιμασει διαφορες παραλλαγες, χρωματιστες, με κακαο, γεμισμενες με γκανας ή βουτυροκρεμα, αλλα ομοφωνα οι ... δοκιμαστες μου, κατεληξαν οτι οι αγαπημενες τους ειναι αυτες που σας παρουσιαζω εδω! Οπως ειδαμε και στα "φιλια της κυριας" (baci di dama) τα μπισκοτακια που ειναι ενωμενα μεταξυ τους, οι Ιταλοι τα ονομαζουν φιλια! Ετσι, μετα τα αμυγδαλωτα φιλια, ωρα για φιλια μαρεγγας, φτιαγμενα με ελβετικη μαρεγγα και πλουσια γκανας τζιαντούια, δηλαδη σοκολατα και φουντουκι. Απλη συνταγη, αλλα το αποτελεσμα ιδιαιτερα γευστικο!...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com