128
Υλικά
- φαρίνα 0.5 πκτ
- σιμιγδάλι ψιλό 2 φλιτζανάκι
- λάδι 1 ποτ
- μαγειρικό λίπος 1 ποτ
- λάδι 1 ποτ
- καλαμποκέλαιο 1 ποτ
- κονιάκ 0.5 φλιτζανάκι
- ζάχαρη 0.5 ποτ
- αλυσίβα 0.75 ποτ
- ζάχαρη 2.5 ποτ
- μέλι 2 κσ
- καρύδια 300 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
Υλικά : ¾ του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ πακέτο (δηλαδή ¼ του κιλού) φαρίνα
2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι μινερβίνη ή φυτίνη με βούτυρο γάλακτος (πωλείται έτοιμη στο εμπόριο)
(Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα, βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο)
½ φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
½ ποτήρι ζάχαρη
¾ του ποτηριού αλυσίβα (σταχτόνερο)
Μερικά γαρύφαλλα για ντεκόρ στην κορυφή των ισλί
½ πακέτο (δηλαδή ¼ του κιλού) φαρίνα
2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι μινερβίνη ή φυτίνη με βούτυρο γάλακτος (πωλείται έτοιμη στο εμπόριο)
(Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα, βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο)
½ φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
½ ποτήρι ζάχαρη
¾ του ποτηριού αλυσίβα (σταχτόνερο)
Μερικά γαρύφαλλα για ντεκόρ στην κορυφή των ισλί
Για το σιρόπι :
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο λεμόνι χυμό
Κανέλλα ξύλο ...
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com