66
Τα κανεστρέλλι ειναι βουτυρατα μπισκοτακια που λιωνουν στο στομα. Χαρακτηριστικο ειναι το σχημα τους σαν λουλουδακι με εξι πεταλα. Αυτο το σχημα ειναι ενα αρχαιο συμβολο της αφθονιας, που απεικονιζεται σε γενοβεζικα νομισματα που χρονολογουνται απο τις αρχες του Μεσαιωνα. Το ονομα τους εικαζεται οτι προερχεται απο το πανερακι απο καλαμι ή αχυρο (canestro), μεσα στο οποιο τα εβαζαν για να κρυωσουν και να τα σερβιρουν. Τα κανεστρελλι απαντουνται σε πολλες περιοχες της Ιταλιας, σε διαφορες παραλλαγες, αλλα ειναι τυπικα παραδοσιακα μπισκοτακια της Λιγουριας (Τζενοβα) και του Πιεμοντε (Τορινο).
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com