ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

Καταχωρήθηκε στις 04/11/15

2 Ψήφοι Ψήφισε

Η Μαριάννα είχε την έμπνευση να να παντρέψει το πορτοκάλι με την τεντούρα.. το Πατρινό ηδύποτο με την γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση…. Η τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Γλυκόπιοτο ή «μοσχοβολήθρα» την ονόμαζαν οι παλιοί Πατρινοί επειδή είχε έντονο άρωμα και την έπιναν συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, αλλά και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια  Σήμερα σερβίρεται σε πολλές ταβέρνες της Πάτρας μετά το δείπνο…. Η ετυμολογική της προέλευση πιθανολογείται στη λατινική λέξη tinctura που μεταφράζεται ως «βάμμα – εκχύλισ

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.saltandsugar.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!