182
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 190 γρ
- ζάχαρη άχνη 75 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πάστα βανίλιας 0.5 κγ
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- αλεύρι μαλακό 225 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ
- σοκολάτα 100 γρ
- σοκολάτα γάλακτος 100 γρ
- κρέμα γάλακτος 75 γρ
Τα μπισκότα αυτά στην απλή μορφή τους (βουτηγμένα στη σοκολάτα αλλά όχι σάντουιτς) ονομάζονται και Vienna Fingers ή sablés viennois και προφανώς έχουν την καταγωγή τους στην ομώνυμη πόλη, αν και δεν είναι παραδοσιακό Αυστριακό γλύκισμα. Αυτά λοιπόν τα μπισκότα θα φτιάξουμε σήμερα και αξίζει να τα δοκιμάσετε μιας και είναι τρυφερά και βουτυρένια, με μια γεύση πολύ ανώτερη από αυτή της μαζικής παραγωγής.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu