Αλμυρά μπισκότα (σνακ) με απάκι και ξινομυζήθρα

Καταχωρήθηκε στις 25/07/13

2 Ψήφοι Ψήφισε

...ή  με μπέικον και φέτα! Μπορεί το food styling να μην είναι το φόρτε μου, αλλά τουλάχιστον θα τα έβαζα σε ένα πιατάκι για να σας τα παρουσιάσω. Ειλικρινά όμως δεν πρόλαβα! Εξαφανίστηκαν χωρίς να το καταλάβω αυτά τα πικάντικα αλμυρά μπισκοτάκια.  Τα είχα στην μπισκοτιέρα και έλεγα ότι όταν θα γράψω τη συνταγή θα τα βγάλω και μια τελική φωτογραφία για την παρουσίαση.  Το κακό τους όμως είναι ότι δεν μπορείς να μείνεις μόνο σε ένα! Περισσότερες φωτογραφίες λοιπόν την επόμενη φορά που σίγουρα δεν θα αργήσει … Η συνταγή είναι της Ε., μιας συναδέλφου  που ότι κι αν μας έχει κεράσει είναι πεντανόστιμο. Άλλαξα τη φέτα που περιείχε η αρχική συνταγή με ξινομυζήθρα και γραβιέρα και το μπέικον με απάκι! Ναι με απάκι, που κυκλοφορεί πια όλες τις εποχές. Αν και είναι ένα από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματά μας, το βρίσκουμε πλέον όλο το χρόνο αφού αρκετές μονάδες παραγωγής κρεατοσκευασμάτων το παρασκευάζουν και το πουλούν συσκευασμένο σε κενό αέρος.  Είναι ένα πικάντικο  κρητικό αλλαντικό,από καθαρό χοιρινό κρέας μαριναρισμένο σε ξύδι , αρτυμένο με κύμινο και πιπέρι και καπνισμένο με αρωματικά βότανα. Το συνηθίζουμε τηγανισμένο με αυγά, είναι απίθανο με μανιτάρια και ξινομυζήθρα και σαν γαρνίρισμα σε  σαλάτες, αλλά τελικά πάει παντού!...

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!