84
Υλικά
- ρεβίθια 350 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μαϊντανός 0.25 φλ
- αλάτι 1 κγ
- κόλιανδρο 0.5 κγ
- κύμινο 1 κφτ κγ
- σκόρδο 3 σκελ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κσ
- γιαούρτι 200 γρ
- ταχίνι 50 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- λάδι 2 κσ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
Μετά το κλασικό χούμους λοιπόν, ακολουθεί η συνταγή Νο 2 της τριλογίας των αραβικών, με τα καταπληκτικά φαλάφελ ή για εμάς τους Έλληνες, ρεβυθοκεφτέδες! Μια συνταγή απόλυτα εναρμονισμένη στην ελληνική διατροφική κουλτούρα αφού ρεβυθοκεφτέδες φτιάχνουμε στον τόπο μας από πολύ παλιά. Τα φαλάφελ συνόδευσα με μια δροσερή σος από ταχίνι και τα έβαλα μέσα σε παραγεμισμένες με μαρούλι και ντοματίνια αραβικές πίτες, φτιάχνοντας έτσι υπέροχα χορτοφαγικά σάντουιτς!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com