41
Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄ + 20΄ Υλικά (για 6 μερίδες):2 μελιτζάνες φλάσκες1 πακέτο χωριάτικο φύλλο1 σκ. σκόρδο1 κτσ ξίδι2 κτσ λάδι, συν λάδι για άλειμμα1/2 φλιτζ. καρύδιαΔιαδικασία:Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατό φούρνο, αφού πρώτα τις κάψουμε λίγο σ' ένα γκαζάκι και τις τρυπήσουμε με πιρούνι. Αφαιρούμε την ψίχα και αν υπάρχουν πολλά σπόρια, τα πετάμε. Χονδροκόβουμε την ψίχα (οι παλιοί έβαζαν την ψίχα σε νερό με αλάτι και λεμόνι, σούρωναν με τουλουπάνι και κοπάναγαν την ψίχα στο γουδί).Λιώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε μ' ένα
Διάβασε τη συνταγή στο meletw-syntages.blogspot.com