289
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- σόδα αναψυκτικό 200 ml
- μπύρα 200 ml
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- τυρί -
- αυγά 1 τμχ
Είναι η εποχή του! Το κουνουπίδι είναι στην εποχή του. Εμείς το προτιμούμε βραστό με ελαιόλαδο και λεμόνι ή γιαχνί με μάραθο. Τελευταία το φτιάχνω αρκετές φορές και σαν ωμή σαλάτα . Όταν λοιπόν περισσέψει κουνουπίδι βρασμένο, ή ομελέτα θα φτιάξω ή αυτά τα τηγανητά μπουκετάκια κουνουπιδιού. Τρώγονται αποκλειστικά ζεστά , καυτά θα έλεγα, με μπόλικο λεμόνι. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό, όπως τα υπόλοιπα τηγανητά λαχανικά ή σαν συνοδευτικό κάποιου οσπρίου. Η συνταγή είναι παραδοσιακή. Άλλωστε το κουνουπίδι δεν είναι το πρώτο λαχανικό που τηγανίζουμε σε χυλό...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com