173
Υλικά
- αλεύρι 2 κούπα/ες
- γάλα 2 λτ
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- αλάτι 1 κγ
- βούτυρο 2 κσ
- μελιτζάνες -
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
- φέτα 200 γρ
- δεντρολίβανο 1 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
- θυμάρι 1 κγ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 3 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Οι κρέπες είναι παράδοση στην Γαλλία. Σύμφωνα με την παράδοση, σερβίρονταν στη γιορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, που αργότερα έγινε γνωστή ως “Εθνική Ημέρα της Κρέπας”. Ο κόσμος πίστευε ότι αν πετούσες μια κρέπα στον αέρα και την έπιανες κρατώντας ένα τηγάνι στο δεξί σου χέρι κι ένα χρυσό νόμισμα στο αριστερό, εκείνη τη χρονιά θα γινόσουν πλούσιος!!! Στην Ελλάδα, η κρέπα έχει την τιμητική της. Τρώγεται από μικρούς και μεγάλους, γλυκιά ή αλμυρή και είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε κάθε τραπέζι.
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com