78
Υλικά
- κριθαροκουλούρα 3 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- ελαιόλαδο -
- ξινομυζήθρα 150 γρ
- φέτα 150 γρ
- αλάτι -
- ρίγανη -
Καιρός ήταν να φτιάξουμε κι εμείς το ντάκο μας. Έτσι κι αλλιώς είναι παρών σ΄όλα τα τραπέζια μας αγαπημένος απ΄όλους τους Κρητικούς και τα μικρά παιδιά. Σήμα κατατεθέν του νησιού μας. Βρίσκεται στα ορεχτικά κάθε ταβέρνας και εστιατορίου στην Κρήτη. Για εμάς γίνεται συχνά ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα 'η βραδινό. Όταν ετοιμάζουμε μεζεδάκια για τσικουδιές είναι πρώτος στη λίστα. Απλός, νόστιμος, εύκολος, γρήγορος, θρεπτικός ένα πλήρες γεύμα. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς. Άλλωστε στην Κρητική κουζίνα σπάνια θα βρεις πολύπλοκες συνταγές εκτός από τα καλιτσούνια και το εφτάζυμο . Αλλά και αυτά αξίζουν τον κόπο, σε αποζημιώνει...
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com