34
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 4 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντομάτα 3 τμχ
- τοματοπελτές 1 κγ
- κρόκος Κοζάνης 10 τμχ
- κανέλα 0.25 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- κόλιανδρο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- ζάχαρη 1.5 κσ
- σησαμέλαιο 5 κσ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- γιαούρτι 1 κσ
- αλάτι -
Τα λαχανικά γιαχνί είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος, το μυστικό για πετυχημένο γιαχνί είναι να μελώσει σωστά η σάλτσα!
Οι μελιτζάνες αυτές λοιπόν σιγοβράσαν σε φρέσκια ντομάτα με μπόλικο κρεμμύδι και ένας "λόχος" μπαχαρικά τις αγκάλιασαν, εγώ προσωπικά τις μελιτάνες τις τρώω μόνο σε άλλες εκδοχές αλλά ορκίζομαι στην νοστιμιά του φαγητού αυτού οτι θα τις φτιάχνω μέχρι και την τελευταία μελιτζάνα του Φθινοπώρου!
Μην ξεχάσετε να τις σερβίρετε με 1 κουταλιά δροσερό γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο!...
Οι μελιτζάνες αυτές λοιπόν σιγοβράσαν σε φρέσκια ντομάτα με μπόλικο κρεμμύδι και ένας "λόχος" μπαχαρικά τις αγκάλιασαν, εγώ προσωπικά τις μελιτάνες τις τρώω μόνο σε άλλες εκδοχές αλλά ορκίζομαι στην νοστιμιά του φαγητού αυτού οτι θα τις φτιάχνω μέχρι και την τελευταία μελιτζάνα του Φθινοπώρου!
Μην ξεχάσετε να τις σερβίρετε με 1 κουταλιά δροσερό γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr