Μπουρέκι: αυθεντική παλιά συνταγή

Καταχωρήθηκε στις 12/09/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Λέει λοιπόν η Ειρήνη ανάμεσα στα άλλα: «Το μπουρέκι είναι χοντρό, έχει 4 πατωσιές, δεν είναι κολοκυθόπιτα. Τα κολοκύθια και οι πατάτες είναι ελαφρά τηγανισμένα, θέλει φύλλο πάνω και κάτω, και η παλιά συνταγή δεν έχει σησάμι. Κόθρο δεν κάνομε. Σκεπάζομε μόνο το πάνω φύλλο με ό,τι περισσεύει από το κάτω. Η ξινομυζήθρα δεν κάνει, θέλει τη δική μας χανιώτικη μυζήθρα και θέλει οπωσδήποτε ντοματάδα. Τα κολοκύθια πρέπει να είναι τριπλάσια από τις πατάτες, 3 στρώσεις με κολοκύθια θέλει, μια με πατάτες». Όσον αφορά το σερβίρισμα η Ειρήνη είναι κατηγορηματική: «Το μπουρέκι σερβίρεται ζεστό! Όχι ότι δεν τρώγεται κρύο, αλλά χάνει από τη νοστιμιά του. Το μπουρέκι το περιμένεις στο τραπέζι, να το σερβίρεις μόλις βγει από το φούρνο και γι αυτό το πρώτο κομμάτι του ταψιού δε βγαίνει καλό».

Διάβασε τη συνταγή στο https://www.cretangastronomy.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!