89
Υλικά
- μπρόκολο -
- κουνουπίδι -
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- γάλα 100 ml
- αυγά 4 τμχ
- παρμεζάνα 150 γρ
- γκούντα 50 γρ
- μοσχοκάρυδο -
- πάπρικα γλυκιά -
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το γνωστό σε όλους souflle που προέρχεται από την Γαλλική κουζίνα , παίρνει το όνομά του από το ρήμα soufller που θα πει «ανασαίνω» ,»φυσάω» ή «φουσκώνω» . Το φουσκωτό λοιπόν αυτό παρασκεύασμα που μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό ,στην αυθεντική του εκδοχή περιλαμβάνει κρέμα μπεσαμέλ ή αυγά χτυπημένα σε μαρέγκα . Στην ελληνοποιημένη του εκδοχή παίζει και η κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά . Η παρακάτω συνταγή είναι πανεύκολη , φουσκώνει χωρίς κόπο και μπορείτε να την κάνετε με ότι λαχανικό και αλλαντικό θέλετε !...
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr