77
Υλικά
- φακές 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- πλιγούρι 1 φλ
- θυμάρι 2 κλων
- ρίγανη 1 κλων
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πάπρικα γλυκιά 2 κσ
- ελαιόλαδο 0.33 κσ
- ξύδι από κρασί 2 κσ
- δυόσμος -
- στραγγιστό γιαούρτι -
500 γρ. φακές Εγγλουβής (Λευκάδα) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκ. σκόρδο 1 καρότο τριμμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 φλ. πλιγούρι 1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι 1 κλαδάκι ρίγανη 1 δαφνόφυλλο αλάτι πιπέρι Για το αρωματισμένο λάδι 2 κ.σ πάπρικα γλυκιά 1/4 φλ. ελαιόλαδο έξτρα 2 κ.σ. ξύδι από κρασί λίγη αποξηραμένη ρίγανη λίγο αποξηραμένο δυόσμο λίγο στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr