204
Υλικά
- φασολάκια μαυρομάτικα 200 γρ
- μανιτάρια 250 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- κύμινο 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κόλιανδρο 2 κγ
- κύμινο 1 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.25 κγ
- ντομάτα 250 γρ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- κόλιαντρο 0.5 χούφτ
Είχα πολύ καιρό να δοκιμάσω κάποια καινούρια ινδική συνταγή. Και για όσους παρακολουθούν το blog μου, σίγουρα γνωρίζουν πως όταν πρόκειται για έθνικ κουζίνες, η ινδική είναι μια από τις αγαπημένες μου! Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι; Οι συνδυασμοί των γεύσεών της είναι άπειροι, τα μπαχαρικά της το ίδιο και επιπλέον τα πιάτα της είναι όλα καυτερά, κάτι που προσωπικά προτιμώ ιδιαιτέρως! Επίσης, είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για το μαγείρεμα των οσπρίων πάσης φύσεως! Σήμερα, λοιπόν, είχα λίγα μαυρομάτικα φασόλια στο ντουλάπι μου και αποφάσισα να τα κάνω ινδικό κάρι με μανιτάρια!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com