85
Υλικά
- φάβα σαντορίνης 1.5 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρεμμυδάκια στιφάδου 20 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κόκκινο κρασί 0.5 φλ
- γλυκό κρασί 0.33 φλ
- μαυροδάφνη 0.33 φλ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- χυμός λεμονιού 0.5 φλ
- σαφράν 4 τμχ
- ρίγανη 1 κγ
- μαϊντανός 1 κσ
Η φάβα αποτελεί εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων, μπορεί να αποτελέσει και κύριο πιάτο, καθώς στις περισσότερες συνταγές παρασκευής φάβας περιλαμβάνεται η προσθήκη ελαιολάδου. Έτσι καθίσταται ένα γεύμα ισορροπημένο στα τρία βασικά θρεπτικά συστατικά που δίνουν θερμίδες (υδατάνθρακες– λίπη-πρωτεΐνες). ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.infokids.gr