218
Για τα μπίζα ή μαναρόλια όπως τα λένε πιο δυτικά σας έχω ξαναμιλήσει. Ένα σχεδόν ξεχασμένο όσπριο τα έλεγα στην πρώτη από τις δύο συνταγές με μπίζα που έχω δημοσιεύσει, αλλά από τότε κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Στην ανάρτηση εκείνη θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το φυτό. Οι δυο πρώτες συνταγές είναι εντελώς παραδοσιακές. Σε τούτην εδώ αυτοσχεδίασα. Τα μπίζα τα «διαχειριζόμαστε» όπως τα ρεβίθια και έτσι αυτή τη φορά τα μαγείρεψα με πράσα, όπως θα έκανα αυτήν την εποχή και με τα ρεβίθια!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr