120
Υλικά
- αγκινάρες 8 τμχ
- αρακάς 500 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- πατάτες 2 τμχ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- μάραθος 0.5 μάτσο/α
- λευκό κρασί 100 ml
- λεμόνι 2 τμχ
- κορν φλάουρ 1 κσ
Anyway, τα καλά υλικά θέλουν απλές συνταγές και έτσι τον φρέσκο αρακά μου και τις αγκιναρούλες τις έφτιαξα μαζί, σαν αλά πολίτα, με πατατούλα, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι και άγριο μάραθο. Ούτως ή άλλως την παράσταση την κλέβει η αγκινάρα στο πιάτο. Τέλος, η αγκινάρα θεωρείται wine killer, δηλαδή δύσκολη στο ταίριαγμα με κρασί, οπότε αν έχετε τραπέζι, προτιμήστε μια ρακή ή ένα τσιπουράκι.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu