126
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 1 συσκ
- κιμάς 700 γρ
- φρέσκο βούτυρο 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- πράσα 6 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καρότο 4 τμχ
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- θυμάρι 5 κλων
- δυόσμος 2 κσ
- ντομάτα 400 γρ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- κέτσαπ 2 κσ
- τραχανάς 8 κσ
- κεφαλοτύρι 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
Αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της πρασο-κιμαδόπιτας από την παραδοσιακή της Θεσσαλίας που είδαμε μαζί λίγο διάστημα πριν.Σε αυτήν η παρουσία του τριμμένουν καρότου, ταυτόχρονα με την του πράσου, την κάνει πιο γλυκιά, χωρίς να χάσει ταυτόχρονα τίποτα από την ένταση της γεύσης του κιμά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr