69
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 420 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 45 ml
- ζάχαρη 2 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- ξινομυζήθρα 200 γρ
- τυρί φέτα 200 γρ
- ανθότυρο 200 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- σουσάμι 1 κούπα/ες
Σας μοιάζουν με κουλούρια Θεσσαλονίκης; Κι εγώ για τέτοια τα πήρα στην αρχή. Είναι όμως πιο «αμαρτωλά». Την πρώτη φορά που είδα την ονομασία τους σε τιμοκατάλογο κυλικείου (έτυχε να πάω σε πολλούς χώρους με κυλικεία αυτή την εποχή…) παραξενεύτηκα πολύ και το μυαλό πήγε πρώτα στο σχήμα. Τι σόι σχήμα θα είχαν τούτα τα κουλούρια για να τα λένε ανθοκούλουρα;
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr