516
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- αυγά 4 τμχ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- αλεύρι 3.5 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- χυμός λεμονιού 0.5 κούπα/ες
- λεμόνι 2 κσ
- ζάχαρη άχνη -
- γλάσο λεμονιού -
Έχω αντικαταστήσει εδώ και χρόνια τη μαργαρίνη στα κέικ με καλό κρητικό ελαιόλαδο. Σε μερικές περιπτώσεις προτιμώ να χρησιμοποιώ βούτυρο ή μείγμα βουτύρου με ελαιόλαδο, αλλά στα «καθημερινά» μας κέικ βάζω σκέτο ελαιόλαδο. Βέβαια , το ελαιόλαδο είναι δικής μας παραγωγής πολύ χαμηλής οξύτητας και όπου και αν χρησιμοποιηθεί δεν έχει βαριά μυρωδιά ή παράξενη γεύση....
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com