177
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- αρνί 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντοματάκια 1 κουτί
- τοματοπελτές 1 κγ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- κεφαλοτύρι -
- κεφαλογραβιέρα -
Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα σε φρέσκο πρόβιο γάλα ή ζυμώνεται με αυτό. Μόλις τελειώσει η παρασκευή του και γίνει χλιαρός, τεμαχίζεται και απλώνεται πάνω σε μεγάλη επιφάνεια, σκεπασμένη με καθαρό τραπεζομάντηλο ή σεντόνι, για να ξεραθεί .Το να φτιάξουμε τραχανά δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δείτε πώς εδώ! Δύσκολη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία του στεγνώματος που απαιτεί υπομονή και επιτήρηση. Παλιά, που τον άπλωναν έξω στο μπαλκόνι, να ξεραθεί, και δεν υπήρχε...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com