100
Υλικά
- βοδινό 750 γρ
- μοσχάρι 750 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- βούτυρο 5 κσ
- ρύζι καρολίνα 1 κούπα/ες
Το ατζέμ πιλάφ είναι αρχικά ένα από τα πολύ δημοφιλή πιάτα της τούρκικης κουζίνας. Acem pilavı σημαίνει "περσικό πιλάφι" και φτιάχνεται με κρέας από αρνί, βούτυρο, καρότα, φυστίκια, αμύγδαλα, σταφίδες και κανέλα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του πιλαφιού είναι ότι το ρύζι βράζει στον ζωμό του κρέατος, ενω το βούτυρο δίνει ιδιαίτερα πλούσια γεύση και άρωμα!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com