102
Υλικά
- βούτυρο 150 γρ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- σταφίδες 100 γρ
- καρότο 200 γρ
- καρύδια 100 γρ
- τυρί κρέμα 300 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- βανίλια 1 τμχ
Tο κάροτ κέικ (Carrot Cake) ήταν σίγουρα απ’ τ’ αγαπημένα μου κέικ όσο μεγάλωνα και από 14 χρονών άρχισα να το φτιάχνω μόνη μου, στο μάθημα ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, στο σχολείο μου στο Bristol. Η κλασική του εκτέλεση είναι με φρόστινγκ από cream cheese, μια παραλλαγή που μάλλον ήρθε από την Αμερική αλλά καθιερώθηκε ως η αυθεντική συνταγή κάροτ κέικ.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr