70
Υλικά
- μπακαλιάρος παστός 600 γρ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- σέλερι 1 κλων
- αντζούγιες 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κουκουνάρι 1 κσ
- βασιλομανίταρα 25 γρ
- μανιτάρια πορτσίνι 25 γρ
- portobello 150 γρ
- λευκό κρασί 0.67 φλ
- πατάτες 2 τμχ
- μαϊντανός 1 κλων
- μαύρες ελιές 20 γρ
Η λέξη μπουρίντα προέρχεται από την αραβική γλώσσα και υπονοεί ένα φαγητό κατσαρόλας, όπου το κρέας ή το ψάρι είναι σε κομματάκια. Το βασικό συστατικό της μπουρίντα είναι το ψάρι, συνήθως στακοφύσι, δηλαδή αποξηραμένος βακαλάος (απο το αγγλικό stock fish), αλλά και διάφορα ψάρια μαζί όπως πεσκανδρίτσα, μουγκρί καί μούστελο (καρχαριοειδές σαν τον γαλέο).
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com