62
Υλικά
- κολοκύθα 400 γρ
- σελινόριζα 400 γρ
- πατάτες 1 τμχ
- μήλα 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- χυμός λεμονιού 0.5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
400 gr. κολοκύθα σε κύβους400 gr. σελινόριζα σε κύβους1 μέτρια πατάτα σε κύβους1 μήλο χωρίς φλούδα σε κύβους1 καρότο σε κύβους1 κρεμμύδι σε σκελίδες1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνηΧυμός 1/2 λεμονιούΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΕκτέλεση:Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτω όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρω για 3' περίπου να λαδωθούν καλά και να αρωματίσουν και προσθέτω νερό μέχρι να τα καλύπτει καλά. Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30'. 3' πριν το τέλος του βρασίματος προσθέτω το τζίντζερ και το λεμόνι και αλατοπιπερώνω. Τέλος, πολτοποιώ τη σούπα και σερβίρω σε θερμ
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com