85
Υλικά
- μπισκότα digestive 300 γρ
- ζάχαρη 430 γρ
- βούτυρο 90 γρ
- τυρί κρέμα 600 γρ
- mascarpone 300 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ
- νισεστέ 40 γρ
- κρέμα γάλακτος 160 γρ
- χυμός λεμονιού 60 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 30 γρ
- αυγά 5 τμχ
Η διαφορά αυτής της συνταγής σε αντίθεση με τη συνήθης Ελληνική πρακτική, είναι ότι αυτό το cheesecake ψήνεται στο φούρνο με την μέθοδο bain-marie. Θέλει αρκετή προσοχή στο ψήσιμο ώστε να βγει αεράτο και ανάλαφρη η γέμιση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ψηθεί με διαφορετικό τρόπο, αν βαριέστε καλύτερα μην το τολμήσετε ή κάντε μαμαδο-παραλλαγή.
Διάβασε τη συνταγή στο miamiam.gr