69
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 120 γρ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- γάλα φρέσκο 300 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 3 κσ
- κρόκοι 3 τμχ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- φρέσκο βούτυρο 2 κσ
- κεράσια 2 φλ
- κορν φλάουρ 1 κσ
Παραδοσιακά μία crostata αποτελείται από τρία μέρη: μία αφράτη και μπισκοτένια ζύμη βουτύρου σαν βάση, η οποία περικλείει μία γλυκιά στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής και τελειώνει με φρέσκα φρούτα εποχής που σχηματίζουν ένα μικρό λόφο ( Crostata di Frutta). Μία crostata σας προτείνω κι εγώ με σιμιγδαλένια κρέμα και κεράσια...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com