527
DACQUOISE - ΝΤΑΚΟΥΑΖΤο dacquoise (ντακουάζ), ειναι ενας δισκος μαρεγγας εμπλουτισμενης με ξηρους καρπους, συνηθως αμυγδαλα ή φουντουκια. Προερχεται απο την γαλλικη κουζινα, και συγκεκριμενα απο ενα γλυκο της νοτιο-ανατολικης Γαλλιας, στο οποιο εναλασσονται τρια στρωματα της συγκεκριμενης μαρεγγας με κρεμα βουτυρου. Το ονομα της το πηρε απο την πολη Dax; μπορει να το συναντησετε και ως palois (παλουά) απο την πολη Pau, που επισης βρισκεται στην ιδια περιοχη της Γαλλιας, κοντα στο Πυρηναια.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com