84
Υλικά
- τσουρέκι 6 φέτ
- ζάχαρη 400 γρ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- άνθος αραβοσίτου 2 φακ
- ζάχαρη 110 γρ
- γάλα φρέσκο 1300 ml
- βούτυρο αγελάδος 50 γρ
- κανέλα 1 κγ
- φιστίκι Αιγίνης 80 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- καρύδα 40 γρ
Είναι ταιριαστό στο καλοκαίρι. Δροσερό,μαμαδίστικο και φερμένο από τα παλιά. Θυμίζει τη φρυγανιά,γλυκό μάλλον ξεχασμένο,πάνω στο οποίο αυτοσχεδίαζαν οι νοικοκυρές κάποτε, ανακυκλώνοντας τα περισσεύματα της κουζίνας τους... leftover food, όπως προστάζει η μόδα της σύγχρονης εληνικής μαγειρικής ορολογίας...
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com