126
Υλικά
- φρυγανιές 12 τμχ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- μόρφατ 1 κουτί
- ζάχαρη άχνη 3 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- φιλέ αμυγδάλου 80 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- ανθόνερο 2 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- γάλα 7 φλ
- ζάχαρη 6 κσ
- άνθος αραβοσίτου βανίλια 2 φακ
- βανίλια 2 τμχ
Για το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι, σας προτείνω ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου, τύπου Εκμέκ.Είναι ιδανικό για αρχάριες, γιατί μπορούν να φτιάξουν με απόλυτη επιτυχία ένα νοστιμότατο και πολύ ευπαρουσίαστο γλυκό, με υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι! Το αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί είναι από τα πρώτα γλυκά –ίσως και το πρώτο- που έμαθα να φτιάχνω! Κι αυτό χάρη στην καλή μου φίλη, τη Φυλλίτσα, που είναι εξαιρετική σε όλα της!Σας παρουσιάζω, λοιπόν, το Εκμέκ της Φυλλίτσας, υπέροχο στην απλότητά του, μυρωδάτο και λαχταριστό!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com