184
Υλικά
- φάβα 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κουρκουμάς 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
Η φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια και παρασκευάζεται είτε από αποξηραμένους, αποφλοιωμένους και σπασμένους σπόρους αρακά ( Pisum sativum) είτε από ποικιλίες του οσπρίου λαθούρι.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com