66
Υλικά
- φάβα 1 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ελαιόλαδο 130 ml
- χυμός λεμονιού 50 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κάπαρη 0.5 φλ
- αγγουράκι τουρσί 4 τμχ
- ρίγανη 0.5 κγ
- ντομάτα 4 κσ
- μαρούλι -
- ραπανάκια -
Η Φάβα Σαντορίνης (Θήρας) είναι ένα διάσημο και εξαιρετικά νόστιμο τοπικό προϊόν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ).
Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει πολύ γρήγορα, έχει απαλή και γλυκιά γεύση που τη χρωστά στο μικροκλίμα και τη σύνθεση του εδάφους του νησιού.
Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει πολύ γρήγορα, έχει απαλή και γλυκιά γεύση που τη χρωστά στο μικροκλίμα και τη σύνθεση του εδάφους του νησιού.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com