118
Τις φακές και τα όσπρια γενικότερα τα τρώμε συνήθως Τετάρτη και Παρασκευή λόγω νηστείας.Με τις φακές είχα μια σχέση μίσους εξαιτίας ενός θείου μου που από μικρό με είχε πιέσει να φάω ένα πιάτο χωρίς να θέλω.Πηγαίνοντας πρόπερσι στην Ιταλία, ο ξενώνας που μας φιλοξενούσε είχε για πρώτο πιάτο το συγκεκριμένο φαγητό και λόγω ντροπής για καλή μου τύχη το δοκίμασα και το ερωτεύτηκα.Έκτοτε οι φακές μαγειρεύονται και άλλες μέρες της εβδομάδας!!!!!!!Χρειαζόμαστε:300gr φακές (υπολογίζουμε 60 με 70 γραμμάρια το άτομο)1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 με 3 σκελίδες σκόρδο2 με 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com