111
Ο συνδυασμός είναι παλιός. Κλασικό πιάτο της κρητικής κουζίνας ο παστός μπακαλιάρος με μάραθα και άλλα άγρια χόρτα (καυκαλίδες, μυρώνια, αρχατζίκους, κουτσουνάδες, αγριοπρασάκια κλπ). Η συνταγή τούτη είναι μια παραλλαγή. Είχα δοκιμάσει κάποτε φιλέτο λαβράκι με αγριόχορτα σε πολύ καλό εστιατόριο του Πειραιά που με τραπέζωσαν η αδελφή μου με τον άντρα της και οι πειραματισμοί μου για αντίστοιχο πιάτο έδωσαν αυτό που περιγράφω:Υλικά:(για 2 άτομα)2 μεγάλα φιλέτα ψαριού (που μπορεί να είναι λαβράκι, τσιπούρα, μπακαλιάρος, σολομός)μισό κιλό σπανάκι (ή άγρια χόρτα)1 μάτσο μάραθο2-3
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com