200
Υλικά
- πανσέτα 1.5 κιλ
- χοντρό αλάτι 1 κιλ
- κρασί 1 κιλ
- ξύδι από κρασί 1 κιλ
- μαύρο πιπέρι 2 κσ
- πάπρικα 1 κγ
- κόλιαντρο 1 κγ
- καυτερές πιπεριές 2 τμχ
- δεντρολίβανο 1 κσ
Η παντσέτα τέζα (pancetta tesa) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το μπέϊκον, αν και το μπέϊκον έχει άλλη διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει βράσιμο και κάπισμα. Η ιταλική παντσέτα είναι ένα κομμάτι καθαρό κρέας, το οποίο δεν υφίσταται καμμία χημική επεξεργασία, όπως και το προσούτο, η μπρεζάολα και πολλά άλλα ιταλικά αλλαντικά...Η γεύση του δεν έχει καμμία σχέση με το μπέϊκον, και η νοστιμιά του είναι μοναδική...Θέλω να επισημάνω επίσης κάτι που πολλοί δεν θα το αντιληφθούν με μία πρώτη ανάγνωση : αυτού του είδους τα αλλαντικά, τα οποία δεν είναι βιομηχανοποιημένα, δεν περιέχουν κανένα απολύτως πρόσθετο και φυσικά ούτε νιτρικά ή νιτρώδη άλατα, τα οποία ενοχοποιούνται συχνά ως καρκινογόνα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com