412
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑΚαβουρμάς, ένα έδεσμα που ξεκίνησε από την ανάγκη διατήρησης του κρέατος και φτιάχνεται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Η λέξη kavurma προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει κρέας μαγειρεμένο μέσα σε λίπος, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε καβουρντισμένο. Στην Τουρκία ο καβουρμάς φτιάχνεται συνήθως από πρόβειο κρέας, το οποίο μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά μέσα στο λίπος από την ουρά του προβάτου. Ο ελληνικός καβουρμάς κατά κανόνα περιέχει λιγότερο λίπος και δεν είναι τσιγαριστός, αλλά βραστός.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com