135
Υλικά
- γάλα 1 κιλ
- αυγά 5 τμχ
- φρέσκο βούτυρο 3 κσ
- βανίλια 2 κγ
- φύλλο κρούστας 0.5 κιλ
- λεμόνι 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Για να αρχίσει η εβδομάδα μας γλυκά. Γαλακτομπούρεκο με πλούσια κρέμα και άφθονο σιρόπι. Το γαλακτομπούρεκο ήταν απο τα πρώτα γλυκά που επιχείρησα να φτιάξω το "πάλαι ποτέ". Λίγες προσπάθειες χρειαστήκαν και του πήρα τον αέρα. Μαζί με τον σιμιγδαλένιο χαλβά και το κλασσικό μαρμπρέ κέικ, αποτελούσαν το "τρίο" των επιτυχημένων μου γλυκών εκείνης της περιόδου. Η βελούδινη κρέμα του με ενθουσιάζει και συνήθως επιλέγω τα μεσαία κομμάτια του ταψιού, σε αντίθεση με τον σύζυγο που προτιμάει τις "γωνίες" με το μπόλικο σιροπιασμένο φύλλο. Ωραία ιδέα που άκουσα πριν καιρό είναι να...
Διάβασε τη συνταγή στο saborconna.blogspot.com